Andrewex Tvärskog Timber AB logotype

Historisk skeppning till USA

En historisk första leverans av CLS-reglar går nu från Tvärskogs Timber AB till Louisiana i USA.
En historisk första leverans av CLS-reglar går nu från Tvärskogs Timber AB till Louisiana i USA. Foto: Gabriel Svensson, Magnusson Shipping.

Tisdagen den 21 februari 2023, lade fartyget Shinsung Clever ut från Varbergs hamn med en första historisk leverans från Tvärskog till USA!

Vi på Andrewex Tvärskog Timber AB har fram till nu försett skandinaviska och europeiska kunder med vårt konstrukionsvirke. Men nu satsar vi även på den nordamerikanska marknaden, där behovet av konstruktionsvirke är stort.

Den första skeppningen tar 350 m3 CLS-reglar över Atlanten. Destinationen är Port of lake Charles i Louisiana, där produkterna kommer att lastas av för att levereras ut till flera olika kunder.

— Det känns stort att våra produkter nu är på väg över Atlanten, för att bli en del av det amerikanska samhällsbygget. Det är en historisk dag, säger Joakim Blomberg, försäljningsansvarig på Andrewex Tvärskog Timber AB.

Fartyget Shinsung Clever är 177 meter långt och 28 meter brett. Det har en dödvikt på 37 084 ton. Transporten över havet går via Bremen. Beräknad ankomst till Port of lake Charles är först den 18 mars.