Andrewex Tvärskog Timber AB logotype

Om oss

Välkommen till oss på sågverket Andrewex Tvärskog Timber AB.

Vi finns i Tvärskog, söder om Kalmar. Här har vi verkat sedan 1934. Idag producerar vi 70 000 kubikmeter trävaror per år. Det vi producerar kan delas upp i tre kategorier:

  • Sågat virke
  • Hyvlat virke
  • Fingerskarvat virke

Allra stoltast är vi över vårt fingerskarvade konstruktionsvirke – en produkt som har varit uppskattad sedan 1976, då den lanserades. Idag är vi en av de största leverantörerna av fingerskarvat virke i landet.

I Sverige levereras våra produkter främst via återförsäljare till byggarbetsplatser och industrier.

Men våra produkter är också uppskattade utomlands. Vi exporterar 85-90 procent av vår produktion. Främst går vår export till Europa, men vi har nyligen även börjat sända våra produkter över Atlanten, till USA.

Vi finns i Storbritannien

År 2022 beslutade vi att öppna vårt brittiska dotterbolag, Andrewex UK ltd, med en dedikerad lageranläggning i hamnen i Sheerness, Kent. Denna verksamhet kommer att vara igång i början av 2023.

Här kan du läsa mer om Andrewex UK.

Hållbar produktion

På Andrewex Tvärskog Timber AB tar vi hållbarhet och miljöhänsyn på största allvar. Vi arbetar nära alla parter, från lokala skogsägare till miljöackrediteringsorganisationer och logistikleverantörer, för att säkerställa en process som är hållbar och effektiv och tillför värde till våra kunder.

Du kan läsa mer om vårt hållbarhets- och kvalitetsarbete här.

Andrewex Tvärskog Timber sågverk i Tvärskog.